Afterski og skiglede i Hemsedal

Hemsedal er et sted de fleste av oss har hørt om på et eller annet tidspunkt, ikke minst gjennom den populære sangen til Freddy Kalas, «Pinne for landet», hvor teksten går som følger; «Vi tar en pinne for Hemsedal, Pinne for Trysil, Pinne for Hafjell, Pinne for landet». Sangen har fått noe kritikk for sitt fokus på alkoholforbruk, men artisten sier til sitt forsvar at teksten tross alt ikke er spesielt grov, og at det er en hyllest til en populær del av norsk kultur som er en viktig del av Hemsedal som skidestinasjon. Det er jo ingen hemmelighet at Hemsedal trekker til seg mange unge mennesker som kommer for å oppleve både bakkene og barene. Afterski i Hemsedal er en morsom, pulserende opplevelse for alle som har energi til å være helt om natten så vel som dagen. For det er oppriktig skiglade mennesker som kommer hit, og de er gjerne tidlig oppe for å kunne rekke så mange turer som mulig i det rikholdige utvalget av spennende og godt tilrettelagte bakker. Her er det noe som passer for alle, både store og små.

De skandinaviske alper

Geografisk er Hemsedal kommune et dalføre lengst nord i Hallingdal. Dette er et ganske snøsikkert og kupert område, med andre ord perfekt plassering for en skidestinasjon. Områdene sies å være det nærmeste vi kommer mer sydlige fjellandskap her i Norge, noe som har gjort Hemsedal til Skandinavias mest populære sted for alpinkjøring, og det er ikke uten grunn at kallenavnet «de skandinaviske alper» har festet seg. Men Hemsedal har mye å by på for deg som ikke kjører alpint også, her er over 130 km preparerte langrennsløyper, eller du kan bli med å kjøre hundespann eller snøscooter. Det er ikke minst et spektakulært landskap for deg som foretrekker den fantastiske følelsen av å nærmest sveve gjennom urørt, jomfruelig nysnø. Lokale guider med lang erfaring står tilgjengelig for å vise deg de beste rutene for offpiste-kjøring og ivareta sikkerheten underveis. Etter en lang og innholdsrik dag i bakken er det bare å beholde skidressen på og sette kursen rett mot en av de mange barene, nattklubbene eller diskotekene. Her er det ingen som ser rart på deg om du danser med skibriller og selebukse.

  • Snøsikkert og kupert dalføre
  • Skandinavias beste sted for alpinkjøring
  • 130 km preparerte langrennsløyper
  • Erfarne guider for offpiste-kjøring

Det lokale skisenteret kan skilte med hele 50 bakker og 20 heiser i tillegg til et stort barneområde og flere snøparker. Sesongen varer fra slutten av november til begynnelsen av mai. Tidene varier litt utover sesongen men åpningstiden er vanligvis klokken 9:00, bortsett fra 22. desember til 1. februar hvor de åpner for morgenkjøring klokken 7:30. Skipass kan kjøpes online i forkant slik at du er klar fra første stund. Å komme seg rundt er ikke noe problem, den lokale skibussen kjører gratisturer mellom overnattingsstedene, skibakkene og sentrumsområdet hele vinteren gjennom. Overnatting er det forøvrig et rikt utvalg av. Du kan velge mellom flere hotell, hytter, leiligheter og fjellstuer. Alle kan finne noe som passer med egen smak og budsjett. Det er for eksempel populært for vennegjenger å gå sammen om å leie en stor hytte med badstu og annen luksus for en helg eller over vinterferien. Det kan også nevnes at dersom du skulle få lyst til å besøke Hemsedal på de andre årstidene så er det ikke bare et av landets beste områder for skikjøring, det er også et av de beste for fluefiske.

  • Skisenter med 50 bakker og 20 heiser
  • Kjøp skipass på nettet
  • Gratis skibuss mellom bakken og sentrum