Hafjell Alpinsenter

Om lag 15 km nord for Lillehammer ligger idylliske Hafjell, som byr på et av Norges største alpinsenter. I kjølvannet av uforglemmelige vinter-OL i 1994 fikk flere øynene opp for skisenteret, og Hafjell Alpinsenter skulle etter hvert bli riksanlegg for både storslalåm og slalåm. Hele anlegget ble således bygget ut, og kan i dag skilte med 33 løyper, gondolbane, 11 skitrekk, 18 skiheiser og 3 rullebånd. Den lengste nedfarten stedet har å by på er på 7 km fra topp til bunn. Så sent som i desember 2018 åpnet en ny 6-seters stolheis ved navn Hafjell 360, og den tar deg nesten helt til toppen av fjellet, noe som betyr om lag 1065 meter over havet. Kanskje ringer navnet Hafjell en bjelle selv for de som ikke har noe forhold til det å stå på ski, ettersom Hafjell er et av de flere skianleggene Freddy Kalas tar en pinne for i låten «Pinne for landet» som var en moderat stor hit i 2014. Flere ulike skiklubber bruker senteret som treningsanlegg, deriblant ØTI Hafjell Alpint og Lillehammer Skiklub.

Passer for hele familien

Selv om anlegget har blitt brukt av profesjonelle utøvere for å konkurrere i OL, betyr ikke det at nybegynnere skal la seg avskrekke. Hafjell Alpinsenter ønsker velkommen både grønnskollinger og gamle travere til seg, og det er verdt å ta turen uansett hvilket nivå du selv måtte befinne deg på. Derfor passer stedet ypperlig for familieutflukter, og enkelte løyper er som skreddersydd for de minste. Her finnes det familievennlige løyper som er rundt 5 km lange. Noe annet som er fint med Hafjell er at stedet både ligger perfekt til for å bli eksponert for solskinn, i tillegg til at området er snødekt store deler av året, fra november til midten av april. Prisene for å bruke anlegget varierer, men det er vanlig at det koster 370 kroner per dag for et barn, og 455 kroner for en voksen. For et barn kan et sesongkort koste 4 310 kr, og 5 625 for en voksen. Det er selvfølgelig mulig å leie skiutstyr på stedet, og dette inkluderer alpinutstyr og snowboardutstyr. Av andre fasiliteter finner du restaurant og ladestasjon til elbil.

  • Familievennlige løyper
  • Alpinutstyr
  • Snowboardutstyr

Hafjell byr på tre forskjellige terrengparker som byr på ulike utfordringer. Først ut er KIDS Frontyard, som passer perfekt for de uerfarne. Skal du dessuten hoppe av den beryktede stolheisen for første gang, er dette så avgjort stedet for det. Bakken har ellers ganske slakk helling, og her finner du hindre som passer for nybegynnere. Etter hvert som du har klart å mestre KIDS Frontyard, er Backyard det neste steget. Denne ligger på Mosetertoppen, og inkluderer hopplinjer med ulike vanskelighetsgrader. Backyard er en passende treningsarena for de som har kommet videre og ønsker å perfeksjonere ferdighetene sine. Den siste parken er Main Park, som er for de mest erfarne. Du bør ha altså ha ferdighetene på plass før du tar turen hit. Her er det rød, blå og sort linje. Ellers er Hafjellparken et sted hvor folk samles, og her bys det på musikk, grill, bord og Wi-Fi. Det finnes også muligheter for å låne skap, som kan låses for 10 kroner. I 2019 planlegger Hafjell Alpinanlegg å sesongåpne 16. eller 17. november, så ta gjerne turen når den tid kommer!

  • Hafjellparken
  • Tre terrengparker
  • Sesongstart i november