Lillehammer – Norges beste skidestinasjon?

Som en av landets mest snørike fjellområder er det duket for lek på ski i naturskjønne Lillehammer. Ved nordenden av Mjøsa finner du byen og kommunen, tilhørende Oppland kommune, som i 1994 holdt vinter-OL. Folk som går på ski gjennom den koselige gågata på vei til jobb er ikke et uvanlig syn i denne byen, og her er endedestinasjonen på det verdenskjente Birkebeinerrennet. Turistforeningen, Lillehammer Olympiapark og private lag og foreninger jobber hardt hvert år for å vedlikeholde store mengder skiløyper for både korte og lange turer. I tillegg finner du flere alpinsentre for deg som er mer interessert i fart og spenning enn langrenn. Ta med ski, hjelm og snowboard selv, eller du kan leie fra de mange sentrene i området. Med andre ord er Lillehammer perfekt enten du er ute etter en dagsopplevelse i den norske fjellheimen, eller vil oppleve en lengre ferie med variert skilek. Dra alene, ta med venner eller reis med familie – her er det noe for de største og de minste, den sprekeste og den mer forsiktige. Lillehammer er tross alt kjent for å være en skianleggsby.

Hvorfor Lillehammer?

Det er mange veldig gode grunner til å reise til nettopp Lillehammer for å stå på ski i vinter. Denne byen er vant med og godt tilrettelagt for tilreisende skientusiaster, men den er likevel romslig nok til at du kan finne et område å gå i fred og ro for deg som ønsker å unngå de største mengdene med turister. På Hafjell, Kvitfjell, Skeikampen, Gålå og Sjusjøen finnes det alpinsentre for deg som er interessert i ting som slalåm, hopp, utfor, snowboard og skicross, selvsagt på familiesikre baner, gjennom flott og spennende skog, eller i åpne fjellområder med uslåelig utsikt. Det er dermed godt med utvalg for alle og enhver! Er du bekymret for fasilitetene, overnattingsmulighetene, tilgang på mat og andre ting? Det behøver du slettes ikke være – dette er en skidestinasjon som er Norge verdig. Vi er tross alt en nasjon som gjør det særdeles godt på ski i verdenssammenheng, og Lillehammer er et sted hvor flere framtidige skistjerner trener hver dag! Med utrolig lett tilgang fra E6 – kun drøye to timers kjøring fra Oslo – kan du trygt komme til Lillehammer dersom du er:

  • Nybegynner, proff eller noe midt i mellom
  • Alene, med venner eller med familie
  • Foretrekker langrenn, alpint, eller snowboard
  • Elsker vill natur eller helst vil ha toaletter og kaféer i nærheten

Det vil med andre være noe for alles smak å finne på Lillehammer, enten du ser på deg selv som en proff på ski, eller er mer interessert i å finne en god rute du kan ta i et rolig tempo. Det finnes også mange muligheter for at du kan finne et sted du og familien kan trives på, eller kanskje er det slik at du søker ro og stillhet der du kan være helt alene? Også det tilbyr Lillehammer med flere tilbud som skulle passe akkurat det du søker. Skulle du ønske å benytte deg av et av de mange tilbudene er Lillehammers mange severdigheter fulle av serviceinnstilte medarbeidere som vil hjelpe deg med å finne den aller beste opplevelsen for deg. Det er ingen tvil om at uansett hva det er du søker, så har dem det på Lillehammer, sånn at det vil med andre ord aldri være en kjedelig dag for deg, enten du reiser alene, sammen med venner eller med familien. Valget er ditt, tilbudet har de på Lillehammer og det er du som bestemmer om du vil:

  • Benytte deg av rolige og stille severdigheter
  • Ha dager fulle av aktiviteter for store og små