Myrkdalen Fjellandsby

Myrkdalen ligger knappe to timer med bil fra Bergen, og er verdt å sjekke ut for både nybegynnere og gamle travere. På skisenteret finner du løyper i alle vanskelighetsgrader, og anlegget er således perfekt for familier og større grupper som skal ut å stå på ski. Myrkdalen Fjellandsby er spesielt kjent for sitt fortreffelige off-piste-terreng samt muligheter for toppturer. Anleggets høyeste punkt befinner seg 1060 m.o.h. Du finner også ski-crossløyper og parker, for å nevne noe. Når du skal til topps igjen etter å ha rent ned, kan du benytte deg av anleggets to stolheiser, tre t-krokheiser eller tre tallerkentrekk. Det finnes dessuten et saktegående rullebånd beregnet på de minste. Skibakkene i området er nokså brede og oversiktlige, og derfor er Myrkdalen Fjellandsby et passende sted å lære seg å stå på ski. Det finnes i tillegg en skiskole her, som kan lære deg å finpusse teknikken din innen blant annet alpin, langrenn, park og snowboard. Dyktige instruktører tilbyr på både privat- og gruppeundervisning, som både barn og voksne kan benytte seg av, uavhengig av eget dyktighetsnivå.

Anlegget

For småbarnsfamilier sin del er det ofte rolige langrennsturer som gjelder, og i så måte er Årmotslia å anbefale. Her finner du preparerte løyper, og lysløype på 5 km som passer ypperlig for de unge og for de som vil ha en rolig kveldstur. Innenfor sesongen er lysene på til klokken 22.00. I hele anlegget finnes det totalt 22 løyper, hvor åtte av dem er røde, sju er blå, fire er grønne og tre av dem er svarte. Alle disse preparerte løypene utgjør til sammen 25,5 km. Ellers i området finner du blant annet hytter, hotell, leiligheter, restaurant, kafeer, matbutikk, barnepass og sportsbutikk. Under VM i freestyle i 2013 ble flere av øvelsene arrangert i anlegget, og disse inkluderer kulekjøring, hopp, halfpipe, slopestyle, boardercross og parallellkulekjøring. Til skientusiaster store glede, er det for tiden store planer for utbygging av Myrkdalen på gang. Her snakker vi ny snøproduksjonsanlegg, skibroer, matserveringssteder, og fra 1. desember vil det gå etterlengtede daglige bussturer fra Myrkdalen til Flåm, noe både lokale og internasjonale gjester nok kommer til å sette veldig stor pris på.

 • Utbygging
 • Snøproduksjonsanlegg
 • Skibroer
 • Matservering
 • Buss mellom Myrkdalen og Flåm

Myrkdalen Fjellandsby har en interessant historie. I utgangspunktet skulle det bygges en campingplass og et skianlegg, men førstnevnte ble det ikke noe av. Etter hvert begynte planleggingen av å bygge fritidseiendommer og hytter, og først i 2001 ble det vedtatt en reguleringsplan med et senterområde med varmestue og hotell, i tillegg til 355 hytter. Dette ble starten på Voss Fjellandsby, som det het den gangen, og i 2003 ble det første skitrekket i fjellandsbyen offisielt åpnet. I kjølvannet har det dukket opp stadig flere attraksjoner som har gjort furore blant besøkende til Myrkdalen, deriblant Myrkdalstovo, Kari Traa-trekket, Myrkdalsekspressen, Myrkdalen Hotel og Storhaugekspressen. Så sent som i 2016 fikk vi barnetrekket ved navn Mikkel og Mikkeline samt leilighetsbygget Torggarden. Navneskiftet fra Voss Fjellandsby til Myrkdalen Fjellandsby kom i 2013, og med dette ble det laget en ny profil, som gjorde at flere la merke til fjellandsbyen, og den fikk et enda bedre omdømme. En del av imaget som fulgte med den nye profilen var at alt skulle nå være på nynorsk, noe du vil legge merke til når du er der.

 • Myrkdalstovo
 • Kari Traa-trekket
 • Myrkdalsekspressen
 • Myrkdalen Hotel
 • Storhaugekspressen
 • Mikkel og Mikkeline