Skiferie ved Rauland

Det er ingen tvil om at mange nordmenn elsker å stå på ski, og heldigvis bor vi i et land som egner seg særdeles godt til nettopp til skiferier av alle slag. Men det å ha et ønske om å dra på skiferie betyr ikke at du ønsker å begrense seg til kun det å skulle stå på ski. Det finnes nemlig en lang rekke andre aktiviteter du kan fylle tiden din med om du skulle dra på ferie i det vakre, norske vinterlandskapet. Men for at du skal kunne nyte det fulle, brede spekteret av aktiviteter som passer om vinteren, gjelder det å finne en destinasjon med de riktige fasilitetene. Vintersport er nemlig en særdeles utbredt kategori, og det skal godt gjøres å finne et anlegg eller en destinasjon hvor du kan drive med alle de mest populære aktivitetene. Heldigvis finnes det et svar for deg som ønsker å få så mye som mulig ut av skiferien din. Ved Rauland Skisenter kan du nemlig drive med alle de mest populære vintersportene, uansett om det gjelder alpint, langrenn, eller noe helt annet.

En rekke alternativer for hele familien

Rauland Skisenter er den aller største destinasjonen for vinteraktiviteter i hele Telemark. Denne destinasjonen skiller seg fra mange andre skisentre, i og med at senteret er hjem til et enormt utvalg av muligheter når det gjelder morsomme og spennende aktiviteter. Om du er tradisjonell av deg og ønsker flotte opplevelser på langrennsski, kan du finne hele 140 kilometer med løyper i variert terreng, høyt oppe i fjellene ved Rauland. Om du heller ønsker å kjenne adrenalinet som følger når du kjører alpint, er Rauland Skisenter hjem til et særdeles utstrakt område med hele 18 heiser, slik at du kan stå på slalåm og snowboard så mye ditt hjerte skulle begjære. Men både alpint og langrenn kan være slitsomt i lengden, og har du med deg barn på tur er det ikke sikkert at de vil sette pris på strevet i like stor grad som du kanskje vil. Derfor er det veldig godt å vite at Rauland Skisenter også kan akkomodere de små, i form av Vierli Vinterland. Vierli er hjem til Norges største kjelketrekksenter, noe som gjør det lett for barna å ake i vei.

  • Du får tilgang til hele Rauland med bare ett heiskort.
  • Har du ikke utstyret som trengs, kan det leies fra senteret.

Vi har nevnt en rekke ganske konvensjonelle alternativer til din eventuelle skiferie, men om du føler deg litt mer eventyrlysten vil Rauland fortsatt være stedet for deg. Skisenteret har nemlig en lang rekke tilbud som er langt mer eksotiske enn langrenn, alpint og langrenn. Snowboard inngår som kjent i stor grad i alpint, men skulle du være ute etter noe nytt, kan du finne en rekke terrengparker og muligheter for offpiste-kjøring ved Rauland Skisenter. Vil du heller prøve noe helt nytt, kan du også la nye, eksterne krefter ta styringa. Vanligvis drives vintersportens momentum av vekt og tyngdekraft, men her kan du overlate nettopp dette ansvaret til vinden i stedet. Rauland gir deg nemlig muligheten til å prøve kiting i flotte omgivelser, både på ski og på snowboard. Og om du heller vil la deg drives fremover av noe annet enn vinden, kan du også begi deg ut på spennende turer med hundeslede i autentisk norsk villmark. Rauland samarbeider nemlig med Haukeli Husky for å tilby fantastiske opplevelser drevet av standhaftige hundespann, slik at du kan ta deg en guidet tur langs Hardangervidda.

  • Løypekart for senteret er tilgjengelig på deres nettsider.
  • Der kan du også finne nåværende og tidligere utgaver av senterets egne magasin.