SkiGeilo

SkiGeilo er blant de første i Norge til å bygge et alpinsenter, og har derfor lang historie for alpin turisme. Alpinanlegget regnes som et av de største i Norge, og med sin fantastiske og varierte natur byr SkiGeilo på det aller meste. Det er i tillegg et av de eldste alpinanleggene i Norge, og har dermed en lang skitradisjon bak seg. Her finner du løyper i alle vanskelighetsgrader, og du kan leke deg i hele 39 nedfarter med høyeste punkt på 1178 meter over havet. Geilo er kjent for å være spesielt barnevennlig, og tilbyr både barnebakker og barnepass. Det tilbys blant annet også utleie av utstyr, privattimer, flere spisesteder og afterski. Om du er en morgenperson, eller kanskje et nattmenneske vil SkiGeilo kunne friste med både morgen- og kveldskjøring. Alpinanlegget er variert nok til at det har noe for alle familiemedlemmer, hvor deres 39 løyper er fordelt på fjellets 5 sider. I tillegg til herlige bakker finnes det også terrengparker for de som ønsker å finpusse på sine skiferdigheter, og om de ikke holder mål må du ikke glemme alpinanleggets opplæringsmuligheter.

I hjertet av Sør-Norge

Uansett hvor du ønsker å reise fra, kan SkiGeilo skryte av lett tilgjengelighet. Geilo ligger perfekt plassert i forhold til både Bergensbanen og Rv7, og med sin fine plassering i hjertet av Sør-Norge trenger du ikke reise langt for din neste skiferie. Fra Bergen tar det ca. 3 timer med tog da Geilo er plassert rett ved midten av Bergensbanen. Med bil tar samme strekning ca. 4 timer, men dette er også like langt som fra Oslo til Geilo. Reiser du i fra Danmark eller Tyskland kan det lønne seg å reise med enten fly eller ferge, begge er enkle måter å komme seg til et av Norges beste alpinanlegg. Om du planlegger din neste skiferie hos SkiGeilo burde du sjekke mulighetene for nettbestilling av skiutstyr eller annet du vil trenge. Mulighetene for å leie utstyr er gode, og med både service på ski og skiverksted i Vestlia kan SkiGeilo hjelpe med montering, sålebelegg, stansing og steinsliping. For å hente eller leie skiutstyr må du innom ett av de tre utleiestedene som finnes i Geilo, nemlig Vestlia, Kikut eller Havsdalen.

 • Antall skibakker: 39
 • Antall heiser: 21
 • Høyeste punkt: 1178 m.o.h
 • Fallhøyde: 408 h.m
 • Totale løyper: 35 km
 • Barneområde: 4
 • Barnepass: Ja
 • Afterski: Ja

SkiGeilo sitt alpinanlegg splitter sine 39 nedfarter på fem forskjellige fjellsider. Den første siden er Geilosiden og ligger behagelig nærme sentrum i tillegg til å ha en stor fireseters stolheis som vil ta deg hele veien opp til Geilohovda. På vei ned fra Geilohovda kan du velge å ta både blå, røde eller svarte løyper. På Geilosiden vil du også finne to kroer som begge byr på et velfortjent avbrekk. Havsdalen er den andre av sidene og tilbyr en herlig kro samt muligheter for alle medlemmer i familien. Havsdalen sitt livlige afterski med livemusikk og dans på bordet er ikke noe du vil gå glipp av. Havsdalen har flere løyper fra toppen, med både blå og røde løyper. Slaatta er den tredje av de fem sidene, og er noe av det beste av hva SkiGeilo har å tilby barn, men også spennende for mer erfarne. Den fjerde siden er Vestlia med varierte nedfarter og Trollklubben-området for de aller minste i familien. Trollklubben Barnepass er også tilgjengelig her. Den siste siden er Kikut og tilbyr nedfarter til både barn og voksne med sine blå løyper og to parker.

 • Geilosiden
 • Havsdalen
 • Slaatta
 • Vestlia
 • Kikut