Trysil

Trysil er det største skianlegget i Norge, og er et herlig reisemål for både store og små. Trysil ligger i Hedmark, rundt 2,5 timer utenfor Oslo og har det meste – uansett når på året du besøker byen. Deres skianlegg har hele 69 heiser fordelt på 31 bakker, og sier litt om skianleggets enorme størrelse. Skianlegget tilbyr enorm variasjon med deres brede løyper, terrengparker, offpiste-løyper og veldig mye annet. Skianlegget er fordelt over fjellets 4 sider, hvor fjellets høyeste punkt har en helt fantastisk utsikt med sin høyde på hele 1132 meter over havet. Foretrekker du langrenn kan du kose deg i over 100 kilometer med oppkjørte løyper, og om du ser etter alternativ hygge og spenning kan hundekjøring eller isfiske være noen for deg. Er du med familien og barna begynner å bli både slitne og sultne trenger du ikke å bekymre deg; det er mer enn 30 forskjellige restauranter og spisesteder du kan besøke innenfor skiområdet. I Trysil er hygge garantert for alle, enten det er rolige skiturer eller afterski og levende musikk som frister aller mest.

Fjellets fire sider

Trysilfjellet er delt opp i fire sammenhengende områder og består av Turistsenteret, Høyfjellssenteret, Høgegga og Skihytta. På sørsiden av Trysilfjellet finner du Turistsenteret og tilbyr lange brede skibakker som vil passe besøkende i alle aldre. Vanskelighetsgradene varierer, og alle bakkene er herlige. I tillegg til dette vil du også finne barneområdet kalt for Valles skiland blant annet, og flere Snow Parks. Høyfjellssenteret ligger på motsatt side av fjellet – nemlig nordsiden. Her finnes det mange bakker både grønne og røde i tillegg til et stort område for barn. Høgegga er favorittområdet til mange alpinstjerner, og grunnen til dette er selvfølgelig at området tilbyr de bratteste bakkene. Disse svarte bakkene er krevende og for mange sikkert litt for mye spenning. Skihytta er det siste området på Trysilfjellet som tilbyr en strak motsetning av Høgegga. Skihytta har ekspressheis, barneområde, diverse restauranter og både blå og røde bakker. Skihytta egner seg med andre ord helt perfekt for lange solrike dager, noe som er garantert om du bruker tid på Trysilfjellet. Disse fire områdene fanger det aller meste av hva Trysilfjellet har å by på, alt fra ski og spenning til afterski og hygge.

 • Turistsenteret
 • Høyfjellssenteret
 • Høgegga
 • Skihytta

Det er på Turistsenteret du vil finne Trysilfjellets parker. Parkene består av Snow Park Red & Black, Snow Park Blue og Snow Park Green. Med nesten én park per vanskelighetsgrad er det ikke mye som skal til for at du skal kunne kose deg i den mest passende parken. Snow Park Red & Black har flere forskjellige hopp i varierende størrelser, flere rails og bokser i tillegg til Trysil sitt aller største hopp – Night’n. Snow Park Blue er den mest populære parken, og inkluderer det meste av rails, hopp og bokser, men med en noe lettere vanskelighetsgrad. Snow Park Green er den aller letteste parken og passer aller best for barn med sine lette hopp og bokser. I tillegg til disse parkene vil du finne Fun Ride på Høyfjellssenteret, hvor det er hopp, kuler og velodromsvinger. Fun Ride høres kanskje litt for lett ut, men er en morsom utfordring for de aller fleste. Fun Ride er plassert rett ved Snow Park Blue og kan fungere som et fint avbrekk – uansett erfaringsnivå. Det finnes flere spenningsfylte aktiviteter for deg på ski, hvor du også vil finne skicrossbane og parallell-slalåmbane i området.

 • Antall heiser: 31
 • Antall bakker: 69
 • Høyeste skikjøring: 1100 m.o.h
 • Fallhøyde: 685 meter
 • Totale løyper: 78 km
 • Barneområder: Ja
 • Skibuss: Ja
 • Kveldskjøring: Ja
 • Restauranter: 30+
 • Sesongstart: April